We are apologize for the inconvenience but you need to download
more modern browser in order to be able to browse our page

Download Safari
Download Safari
Download Chrome
Download Chrome
Download Firefox
Download Firefox
Download IE 10+
Download IE 10+

1950-tallet

Larkolluka på 50-tallet

På 50-tallet var det Larkollen Vel som arrangerte. Og Larkolluka fortsatte i samme stil med ulike idrettsgrener. Men Larkolluka ble i tillegg utvidet til å inneholde flere aktiviteter for barn. Prinsessekåringen holdt det gående gjennom hele 50-tallet og man fikk noe så sjeldent som en Larkollprinsesse som var fra Larkollen. Mette Koren, født Syversen, var en av få som var fra Larkollen og fikk tittelen Larkollprinsesse. Larkolluka 1952 ble av forskjellige grunner avholdt noe tidligere på sommeren. 

Under Larkolluka i 1953 fikk Støtvig Hotell celebert besøk av Aftenpostens sommerpike. Aftenposten skildret stemningen på Støtvig slik «… alarmberedskap det meste av dagen. Gjestene hadde en bestemt følelse av at hun ville innfinne seg der» (fra Aftenposten, 15.07.1953). Det ble tidvis kaotisk tilstand på hotellet og sommerpiken måtte smugles vekk fra hotellet og ut på en odde. Men dette førte til at folk hoppet i vannet og svømte ut til odden hvor sommerpiken tilhold seg. Det ble også fortalt at, «En dame ble så ivrig at hun glemte at hun ikke hadde badedrakt på seg, og iført shorts og solliv stupte hun til sjøs for å knipe svømmepiken. Hun kom ikke først.» (Fra Aftenposten, 20.07.1955. Som beskrev tidligere års hendelser)

I tillegg til Larkollen Vel arrangerte flere privat personer Larkolluka på 50-tallet. I forbindelse men Larkollukas jubileum i 1997 fortalte Knut Veum: «Da var både jeg selv og Arne Granli fra Røeds Hotell med i arrangementskomitèen, og jeg husker at spesielt politimannen Anton Carlsen var aktiv i den perioden. Nå utvidet vi Larkolluka til å omfatte flere aktiviteter for barn, og vi hadde fiskekonkurranse og svømmekonkurranse, slik dere har i dag. Dansekonkurranse med kåring av Larkollprinsesse var et populært innslag, og min svigerinne Mette Koren, født Syvertsen, var blant de ytterst få fastboende som ble Larkollprinsesse – stort sett var det kandidater fra sommergjestene som vant.»

Larkollprinsessene på 50-tallet

  • 1950: Siri Ravn Husebye
  • 1951: Ukjent
  • 1952: Mette Syvertsen
  • 1953: Astrid Jahrmann
  • 1954: Karin Møller
  • 1955: Nina Sundby
  • 1956: Jorun Norenberg-Andersen
  • 1957: Sigrid Onsaker
  • 1958: Grete Grøner
  • 1959: Lill Holmsen

Kjenner du prinsessa fra årene vi mangler?, send oss en mail på post@larkolluka.no

Vi mangler mer bilder fra denne perioden.

Vi ønsker gjerne å få innspill, bilder, informasjon og historier om tidligere Larkolluker, send oss en mail på post@larkolluka.no